My IP Address Information

Εργαλεία SEO Tools για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης

My IP Address


Your IP 34.204.198.73
City -
Region -
Country unknown
Country Code Not available
ISP Amazon.com
Latitude Not available
Longitude Not available

Σχετικά με το My IP Address

Το My IP Address σας εμφανίζει τη διεύθυνση IP τη συσκευή σας, έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό που αντιστοιχεί στη συσκευή και στη σύνδεση του στο διαδίκτυο.

Καλώς ήλθατε στο εργαλείο αναζήτησης της διεύθυνσης IP. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που διατίθενται στο παγκόσμιο ιστό, τα οποίο σας παρέχουν 90-100% ακριβή αναφορά της IP σας. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "My IP Address", το έξυπνο και αξιόπιστο σύστημα μας θα εμφανίσει τις πλήρεις πληροφορίες σε μορφή πίνακα για να έχετε πλήρη επίγνωση των καταστάσεων.

Αντικειμενικά υπάρχουν αμέτρητα εργαλεία αναζήτησης διεύθυνσης IP στο διαδίκτυο, αλλά τα περισσότερα από αυτά παρέχουν ελλιπή ή λανθασμένα αποτελέσματα επειδή για να χτιστεί το συγκεκριμένο σύστημα απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση από την ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού, που μεταφράζεται σε τεράστιο οικονομικό κόστος, και κατά συνέπεια τις περισσότερες φορές η δουλειά γίνεται με προχειρότητα και καθόλου επαγγελματική συνείδηση, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο χρήστης που στο τέλος δεν μένει ικανοποιημένος.

Η πολύπειρη ομάδα του Texnologia.Net ανέπτυξε και δημιούργησε το πανίσχυρο εργαλείο που έχει την ικανότητα να παρουσιάζει ακριβή αποτελέσματα  με μηδενική λανθάνουσα κατάσταση, κάτι που δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο στα περισσότερα παρόμοια συστήματα του είδους, και αναπόφευκτα ο χρήστης βιώνει μια απογοητευτική εμπειρία πού δεν συνάδει με το πνεύμα του επαγγελματισμού που έχουν μεγάλες ιστοσελίδες.

Εκτός από την εμφάνιση της διεύθυνσης IP του χρήστη, το σύστημα θα σας παρουσιάσει μας τις πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την πόλη, την περιοχή, τη χώρα, τον ISP, το γεωγραφικό πλάτος, το γεωγραφικό μήκος και τον κωδικό της χώρας, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα για να ξέρετε από πρώτο χέρι πως πορεύεστε κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο.

Ο κυριότερος λόγος που χρησιμεύει να ξέρετε την διεύθυνση IP σας, οφείλεται σε πολλούς διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα εάν θέλετε να περιηγείστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, τότε θα πρέπει να καλύψετε την πραγματική διεύθυνση IP με μία άλλη που συνήθως προσφέρεται  από δωρεάν ή πληρωμένες υπηρεσίες και φέρνυν την ονομασία VPN.

Το VPN (Virtual Private Network) είναι μία δίοδος που καλύπτει και καμουφλάρει τα ίχνη των χρηστών όταν θέλουν να επισκεφτούν μία διαδικτυακή τοποθεσία που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί από την κανονική διεύθυνση IP,  είτε λόγω μπλοκαρίσματος από τον ISP για να μην παρακολουθήσετε ταινίες από πειρατικές ιστοσελίδες ή σε μία χώρα όπου υφίσταται σκληρή λογοκρισία όπως στην Κίνα και δεν επιτρέπεται στους πολίτες να επισκέπτονται για παράδειγμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί εκεί μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψη τους για το απαράδεκτο καθεστώς που βιώνουν.

Τι είναι μία διεύθυνση IP και πώς χρησιμεύει το εργαλείο My IP Address

Μία διεύθυνση IP είναι ένας συγκεκριμένος και μοναδικός αριθμός που εκχωρείται μόνιμα ή προσωρινά σε κάθε σύνδεση στους υπολογιστές, tablet, smartphone, και κατ' επέκταση από όλες τις συσκευές του διαδικτύου, για να μπορεί να υπάρξει αναγνώριση και διάκριση σε ένα δίκτυο υπολογιστών, που βασίζεται στο Internet Protocol standard.

Η Ip address εκχωρείται σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, καθιστώντας τις συσκευές έτσι μοναδικές και επομένως εύκολα διαχειρίσιμες, σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε ένα χάος. Η διεύθυνση IP μπορεί να ορίσει έναν μόνο παραλήπτη ή μια ομάδα παραληπτών (multicast ή broadcast). Αντίστροφα, ένας υπολογιστής μπορεί να έχει πολλές διευθύνσεις IP σε αυτόν.

Η διεύθυνση IP χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά δεδομένων από τον αποστολέα στον αποδέκτη. Με βάση αυτή τη διεύθυνση, οι δρομολογητές, οι εκτυπωτές, οι υπολογιστές και γενικότερα όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο μπορούν να αποφασίσουν σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να μεταφερθεί το πακέτο δεδομένων. Σε αντίθεση με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι διευθύνσεις IP δεν είναι συνδεδεμένες με μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί επικοινωνία μεταξύ δύο τεχνικών συσκευών, κάθε συσκευή πρέπει να μπορεί να αποστέλλει δεδομένα στην άλλη συσκευή. Για να φθάσουν αυτά τα δεδομένα στον σωστό απομακρυσμένο ιστότοπο, πρέπει να ονομάζονται με σαφήνεια από κάποιο αριθμό. Αυτό συμβαίνει με τα δίκτυα IP χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP. Για παράδειγμα, ένας διακομιστής ιστού απευθύνεται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού απευθείας μέσω της διεύθυνσης IP προς το χρήστη που επισκέπτεται κάποια ιστοσελίδα. Το πρόγραμμα περιήγησης ερωτά το διακομιστή για τη διεύθυνση IP που έχει αντιστοιχιστεί με ένα domain name (για παράδειγμα το "www.example.com". Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτή τη διεύθυνση IP για να στείλει δεδομένα στο διακομιστή ιστού.

Tι είναι Ιδιωτική διεύθυνση IP

Οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP (αγγλικά: Private IP ) είναι διευθύνσεις IP που δεν έχουν εκχωρηθεί από το IANA στο διαδίκτυο. Έχουν αφαιρεθεί από την δημόσια κατηγορία και χρησιμεύουν μόνο για ιδιωτική χρήση, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά δίκτυα χωρίς πρόσθετη διοικητική επιβάρυνση (εγγραφή διευθύνσεων IP) . Όταν οι διευθύνσεις IP του πρωτοκόλλου Internet v4 έγιναν σπάνιες και έγινε αναγκαία μια συνειδητή αποθήκευση δημόσιων διευθύνσεων IP, ήταν ακόμη πιο σημαντικό να διατίθενται ιδιωτικές διευθύνσεις IP σε τοπικά δίκτυα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά επιθυμεί ο χρήστης ή σε οποιοδήποτε δίκτυο του κάνει κέφι. 

Δεδομένου ότι η ιδιωτική περιοχή διευθύνσεων που χρησιμοποιείται είναι πάντα ορατή μόνο στο ιδιωτικό δίκτυο, οι διευθύνσεις της μπορούν επίσης να αντιστοιχιστούν με άλλα ιδιωτικά δίκτυα, χωρίς να χάνεται η μοναδικότητα κάθε διεύθυνσης IP που απαιτείται από το πρωτόκολλο του διαδικτύου. Σε κάθε ιδιωτικό δίκτυο, ισχύει μόνο η τοπική εκχώρηση διεύθυνσης στις περιοχές που έχουν αποθηκευτεί σε παγκόσμια κλίμακα, αν έχει ρυθμιστεί ποτέ.

Επειδή οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP δεν εμφανίζονται έξω από το δικό τους δίκτυο, οι τοπικές διευθύνσεις IP δεν φαίνονται προς τα έξω, καθιστώντας την πρόσβαση στο Internet από το τοπικό δίκτυο ανώνυμη σε κάποιο βαθμό,  με θετικό αποτέλεσμα, να επιτυγχάνεται ένας ορισμένος βαθμός ασφάλειας, διότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση από εξωτερικό σε τοπικό υπολογιστή.

Αυτόματη διαμόρφωση της διεύθυνσης IP

Χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα όπως BOOTP ή DHCP, οι διευθύνσεις IP μπορούν να αντιστοιχιστούν από έναν αντίστοιχο διακομιστή κατά την εκκίνηση του υπολογιστή . Για το σκοπό αυτό, ο διαχειριστής ορίζει μια σειρά διευθύνσεων IP στο διακομιστή από τις οποίες οι πρόσθετοι υπολογιστές μπορούν να λάβουν μια διεύθυνση κατά την εκκίνηση. Αυτή η διεύθυνση είναι μισθωμένη στον υπολογιστή . Οι υπολογιστές που απαιτούν σταθερές διευθύνσεις μπορούν να εντοπιστούν στο δίκτυο Ethernet μέσω της διεύθυνσης MAC και να λάβουν μόνιμη διεύθυνση.

Το πλεονέκτημα εδώ είναι η κεντρική διαχείριση των διευθύνσεων. Εάν η αυτόματη ρύθμιση παρασχεθεί μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος , δεν χρειάζεται να γίνουν άλλες ρυθμίσεις πρόσβασης στο δίκτυο. Οι κινητές συσκευές, όπως οι φορητοί υπολογιστές, μπορούν να μοιράζονται διευθύνσεις εκτός αν όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα στο δίκτυο. Επιπλέον, μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, όπως απαιτείται σε διαφορετικά δίκτυα (για παράδειγμα, το δίκτυο των πελατών της εταιρείας, στο δίκτυο του σπιτιού).

Δυναμική διεύθυνση IP

Όταν ένας υπολογιστής συνδέεται κάθε φορά στο δίκτυο λαμβάνει μια νέα διεύθυνση IP κάθε φορά, και όλη αυτή η διαδικασία ονομάζεται δυναμική ή εναλλακτική διεύθυνση IP,  αφού έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Το πλεονέκτημα της δυναμικής διευθυνσιοδότησης είναι ότι, κατά μέσον όρο, απαιτείται σημαντικά λιγότερη ποσότητα εκχώρηση των διευθύνσεων IP ανά πελάτη, και τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνάει τη μία , αφού ποτέ δεν είναι όλοι οι πελάτες συνδεδεμένοι ταυτόχρονα. Ο λόγος μεταξύ 1:10 και 1:20 είναι κοινός. Το RIPE NCC απαιτεί από τους LIR να αποδείξουν ότι χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP τους. Μια σταθερή κατανομή διευθύνσεων γίνεται αποδεκτή μόνο σε αιτιολογημένες περιπτώσεις, για παράδειγμα για τη λειτουργία διακομιστών ή για σκοπούς χρέωσης.